top of page

Fytotherapeutische behandeling

Een behandeling in mijn praktijk bestaat uit een paar onderdelen. Hieronder leg ik uit wat je van de behandeling kunt verwachten en welke methodes ik inzet om jou te helpen op je weg terug naar gezondheid.

Alle onderdelen van de behandeling zijn los te boeken. Voor korting op je behandeltraject kun je hier een pakket boeken.

20000101000011_IMG_0299-01.jpg

Visie

Mirre Fytotherapie benadert gezondheid vanuit een holistische visie. Dat betekent dat lichaam, geest en omgevingsfactoren als één geheel worden gezien. Lichaam en geest staan in verbinding met elkaar en met de omgeving, hebben constant invloed op elkaar, en alle drie samen bepalen jouw gezondheid. Als je binnenkomt met een lichamelijke klacht, zal ik dus ook altijd vragen naar je geestelijke gesteldheid en naar hoe jouw leven eruitziet. En ook in je gepersonaliseerde behandeltraject neem ik het geheel aan klachten mee en geef ik advies over de omgevingsfactoren die bijdragen aan je klachten. Hierdoor is het mogelijk om niet alleen symptomen te bestrijden maar ook bezig te gaan met de oorzaken van je klachten.

In de behandeling staan geneeskrachtige kruiden centraal. Kruiden bezitten een grote rijkdom aan mogelijkheden in het ondersteunen van genezing, zowel op zichzelf staand als in begeleiding bij een regulier zorgtraject. Doordat de kruidenbehandeling voor jou op maat wordt gemaakt, kan de kruidenmedicatie een groot verschil maken in jouw gezondheid en welzijn.

Logo.jpeg

Stap 1: Intakegesprek

Voorafgaand aan het intakegesprek krijg je een anamneseformulier toegestuurd. Dit formulier stuur je naar mij op en we bespreken de ingevulde informatie tijdens het intakegesprek. De intake duurt ongeveer één tot anderhalf uur en je krijgt de gelegenheid om alles te bespreken wat voor jou van belang is. Samen gaan we na welke factoren bijdragen aan je klachten. Ook zoeken we naar een mogelijke oorzaak van de klachten. In dit gesprek geef je aan waarvoor je behandeld wil worden en wat je verwacht van mij. Op basis van de anamnese krijg ik een beeld van jou, je klachten en je behoeften, waardoor ik een gepersonaliseerd behandeltraject voor je kan opstellen.

Stap 2: De behandeling

Kruidenadvies

Je kunt er voor kiezen om alleen een kruidenadvies of kruidenmiddel te ontvangen in plaats van een uitgebreid behandeltraject. In dat geval stel ik op basis van de intake een advies voor je op, dat we tijdens het tweede consult bespreken. In sommige gevallen is het nodig om de behandeling te monitoren en eventueel bij te sturen. Daarvoor kunnen losse vervolgconsults worden geboekt.

Uitgebreid fytotherapeutisch traject

Soms is alleen een kruidenadvies niet genoeg en is er meer nodig om weer gezond te worden. Op basis van de intake kunnen we samen een behandeltraject afspreken. Je kunt naast de kruidenadviezen begeleiding krijgen op het gebied van:

 • Supplementen

 • Beweging

 • Ontspanning

 • Voeding

 • Slaap

 • Eventuele andere levensstijlfactoren

Alle adviezen zijn maatwerk en worden op jouw situatie en wensen afgestemd. De praktijkruimte is gevestigd in Studio Oost West, waar ik samenwerk met andere behandelaars. In overleg kan een behandeling bij één van mijn collega's onderdeel zijn van je traject. Bij de studio werken specialisten op het gebied van:

 • Accupunctuur

 • Shiatsu

 • Massage

 • Lichaamsgerichte therapie

 • Ademcoaching

 • Psychotherapie (GZ psychologen)

 • Fysiotherapie

 • Manuele therapie

 • En anderen...

20000101000144_IMG_0238-01.jpg

Stap 3: Vervolgconsulten

Om jouw weg naar gezondheid goed te kunnen begeleiden zullen we samen bepalen hoe vaak we elkaar gaan zien. Tijdens de vervolgafspraken vertel je hoe het met je gaat, en waar je behoefte aan hebt. Op basis van dit gesprek kan ik de samenstelling van je kruidenmedicatie veranderen, doseringen aanpassen, of andere aanpassingen maken in je behandelplan.

Je kunt zoveel consulten boeken als je zelf wilt, jij geeft aan wanneer het behandeltraject wordt beëindigd.

Kruidenmedicatie

Kruidenmedicatie

Kruiden kunnen zowel subtiele als krachtige genezers zijn. Ze grijpen vaak aan op meerdere systemen in je lichaam en kunnen een diepgaande werking hebben op je geest. De natuur is vol van kruiden met een unieke samenstelling inhoudsstoffen, met elk een breed scala aan toepassingen. Dit maakt kruiden zo geschikt voor een gepersonaliseerde behandeling. Voor ieder persoon en elke situatie is wel een kruid te vinden, en nog mooier wordt het als je verschillende kruiden gaat combineren om precies aan te sluiten bij wat jij nodig hebt.

De medicatie die ik voorschrijf in mijn kruidenadvies bestaat meestal uit middelen die al op de markt zijn. Ik verwijs je naar het beste product voor jou en vertel je waar je het product kunt aanschaffen. Ik schrijf altijd middelen voor van goede kwaliteit, die gemakkelijk zijn in gebruik en de juiste dosering zijn voor jou. Soms bestaat het juiste product voor jou nog niet. In dat geval schrijf ik een recept voor jouw medicatie, dat vervolgens door de natuurapotheek wordt samengesteld.

20000101000046_IMG_0256-01.jpg
bottom of page